20. huhtikuuta 2012

Blogihaaste: Parasta minussa

Hopsansaa, sain sitten ihka ensimmäisen haasteen ikinä. Haaste tuli Riinalta ja se kuuluu jotakuinkin näin: Kirjoita itsestäsi kahdeksan asiaa, joista pidät. Ulkonäkö/luonne/taito/mikä vain. Nyt on lupa kehua itseään! Laita haaste eteenpäin ainakin yhdelle bloggaajalle. Huh huh! Katsotaan, keksinkö kahdeksaa asiaa.

1. Hallitsen sanani. Ainakin silloin, kun niillä ei tarvitse ilmaista mielipidettä, vaan saa rauhassa maalailla kuvaa paikoista, henkilöistä, tapahtumista jne. Yksi parhaiten itselle mieleen jäänyt kuvaus lienee tämä:
"Naurua, joka kaartaa suupielet ylöspäin, mutta ei aivan karkaa huulien välistä tuulen vietäväksi."

2. Olen näppärä. Teen kaikenlaista pientä näperrystä ihan mielelläni kynsienlaitosta askartelun kautta kutomiseen ja neulomiseen. Olen pienestä asti ollut kova tekemään itse, mm. paperinuket askarreltiin ja Dublo-legojen ukoille piti saada puettavat/riisuttavat takit ja paidat. Voi sitä paperisilpun ja teipin määrää...

3. Osaan käyttää värejä. Tai sitten luulen vain. Oli kyse värittämsiestä tai sisustamisesta, löydän aina silmääni miellyttävän kokonaisuuden, joka näyttää jonkun muunkin mielestä jos ei suoranaisen hyvältä niin ei nyt pahalta ainakaan. (Vaatteissa en jostain syystä luota värisilmääni, joten vaatekaappini sisältö on aika pitkälti musta-harmaa-valkoinen, pari värikästä paitaa ja monet siniset/tummat farkut.)

4. Innostun herkästi. Se on kivaa, kun saa suuren kipinän ihan pieniinkin asioihin todella helposti! Kääntöpuolena tässä on kyllä se, ettei se kipinä yleensä jaksa loistaa kauhean pitkään, vaan keksin hyvin pian uuden, mielenkiintoisemman jutun.

5. Luovuus. Vaikkei luovuuteni ole aivan sellaista kuin haluaisin, huomaan usein, että osaan tarpeen vaatiessa (ja etenkin tarpeettomasti) ajatella hyvinkin luovasti. Lisäksi kaikkein luovimmat ja toisaalta typerimmät ajatukset saavat yleensä vähän liikaa puhtia ja sitten tulee seliteltyä mitä sattuu. (Jos sitä ette vielä ole huomanneet, niin ehkä seuraavasta merkinnästä sitten.)

6. Silmäni. Niissä ei toisaalta ole mitään ihmeellistä, ne ovat epämääräisen harmaansävyiset, ja niistä voi löytää minkä vain värin, kun tarpeeksi katsoo. Silmissä kuitenkin on yleensäkin jotain (ehkä ne tosiaan ovat sielun peilit, ken tietää) ja pidän siitä tosiasiasta, että oikeassa valaistuksessa sen huomaa helposti, että toinen silmistäni on sinisempi ja toinen vihreämpi. Ei liian suuri ero, mutta sellainen, että koulussakin pariin kertaan on joku jäänyt ihmettelemään, että hetkinen, sullahan on eri väriset silmät.

7. Sarkasmi ja huumorintajuni muutenkin. Koen omaavani harvinaisen monipuolisen huumorintajun, ja etenkin väsyneenä naurattaa kaikki. Se on kuitenkin piristävää, kun tajuaa päivän aikana käyttäneensä suuren osan hereilläoloajasta nauraen tai virnuillen itsekseen, eikä tule mökötettyä. Välillä kyllä hävettää, kun ehkä vähän huonon maun mainoslauseet/"vitsit" (kuten erään pikavippiyrityksen "Hillot tilille" tai "Paljonko pannaan?") saavat suupielet nykimään.

8. Piirrän. Tämä liittyy taas enemmän värien käyttöön kuin itse piirtämiseen, sillä mielestäni väritän paremmin kuin piirrän, mutta valehtelisin, jos väittäisin, että olen surkea piirtäjä. Parannettavan varaa on, paljon, enkä ihan sitä omaa tyyliänikään ole mielestäni vielä löytänyt, mutta pysyy se kynä kädessä kaikesta huolimatta. Ja nautin piirtämisestä, vaikka yleisesti ottaen teen sitä aivan liian vähän.

Ja koska haasteessa käskettiin haastaa vähintään yksi bloggaaja, heitämpä tämän rakkaalle Karusellipojalle, päivää piristämään. ♥

Ei kommentteja: