18. joulukuuta 2010

Ihailtavia persoonia

En koe olevani mitenkään vahva persoona. Olen loppuijen lopuksi aika tavallinen tallaaja, tai ainakin näytän siltä. En pyri herättämään uteliaisuutta pukeutumisellani tai olemuksellani. Joskus minua jopa häiritsee kulkea räväkästi pukeutuvien henkilöiden kanssa. Välillä se on tosin hauskaa, riippuu aivan päivästä. Ja tietenkin siitä, millaista tämä räväkkä pukeutuminen on.

Samalla kun mietin, kehtaanko kulkea liian räväkän persoonan kanssa, ihailen suunnattomasti heidän kykyään näyttää, mitä he ovat. Vahvat persoonat ovat aina herättäneet huomioni positiivisessa mielessä. Haluaisin itsekin uskaltaa olla räväkkä ja unohtaa hetkeksi muiden mielipiteet. Silti pelkoni näyttää idiootilta on liian voimakas.

Kun mietin artisteja, mieleeni tulee ensimmäisenä Björk, jonka kappaleet ovat erilaisia ja videot ovat rohkeita. Hunter-kappaleen kokonaisuuden lisäksi All is full of love on herättänyt allekirjoittaneen mielessä monia ajatuksia, muun muassa videonsa kautta. Ajatus robotista, jolla on tunteet, ei suinkaan ole ensimmäinen laatuaan, mutta Björkin tyyli tehdä se - käyttäen vielä tietyissä piireissä paheksuttua aihetta tyttörakkaus - on aivan omanlaisensa.

Tässä välissä voisin poiketa pohtimaan tunteiden olemusta - ovatko ne todella vain kemiallisia reaktioita aivoissa, olisiko mahdollista luoda "tunteva" robotti - mutta haluan keskittyä vahvoihin persooniin tänään.

Toinen vahva ja kohua herättänyt persoona on kukapa muukaan kuin Lady Gaga. Hänellä on myös vahvasti oma tyylinsä, mutta se poikkeaa kuitenkin reilusti aiemmin mainitun Björkin tyylistä. Kappaleiden aiheet ja tyylit ovat myös enemmän massaa, ainakin minun mielestäni. Ja vaikka en nyt sano kuuntelevani Gagaa, minun täytyy myöntää, että hänen kappaleensa (mm. tuo valitsemani Bad Romance) ovat tarttuvia, jäävät päähän soimaan ja saavat alkeellisen tahdon tanssia nostamaan päätään.

En omista kuvaa, se on suoraan täältä.

Myös Johnny Depp on mielestäni omalla tavallaan vahva persoona. Ei tosin samalla tavalla kuin aiemmin mainitut leidit. Mutta jos antaa hänen rooliensa puhua puolestaan, Saksikäsi Edward, Hullu Hatuntekijä, Kapteeni Jack Sparrow... Täytynee myöntää, että hänen roolinsa ovat tietyllä tapaa samankaltaisia, jotka tekevät niistä niin sopivit herra Deppille, mutta toisaaltaan ne ovat täysin erilaisia. Yksi omista suosikeistani on Deppin suoritus elokuvassa Salainen Ikkuna.

Tätäkään en omista, vaan nappasin täältä.

Toinen maininnan arvoinen, vahvan persoonan omaava näyttelijä on ehdottomasti Hannibalina tunnettu Anthony Hopkins. Hän on näyttelijänä aivan ehdoton, parhaiten (Hannibal-trilogian jälkeen) mieleeni on jäänyt Hopkinsin tähdittämä Fracture - murtumaton.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mietin mainitsemiani artisteja ja näyttelijöitä. Kun niitä vertaa, artisteitta on (mielestäni) itsestään selvää, miksi nimesin heidät vahvoiksi persooniksi. Näyttelijät sen sijaan, en tiedä. En osaa edes selittää, miksi koen heidät vahvoina persoonina, näin nyt vain on. Ehkä siksi, että heidän roolinsa ja suorituksensa ovat niin luontevia. He sopeutuvat asemaansa, ottavat roolin haltuunsa. Ehkä juuri siksi he ovat minun mielestäni vahvoja persoonia.

Ei kommentteja: