5. maaliskuuta 2012

Ärtymystä ja turhanpäiväisyyksiä

Minua ottaa päähän, aivan suunnattoman paljon. Keskustelin Valkyrian kanssa harvinaisen "arkaluontoisesta" aiheesta, tai ainakin me olimme sen kanssa hyvin napit vastakkain. Vertailimme nimittäin oppejamme siitä, miten ihmisen seksuaalisuus määrittyy. Aihe, josta minun ei ehkä pitäisi käydä keskustelua ihmisen kanssa, joka teilaa sen, kuinka suuri vaikutus geneettisellä perimällä tässäkin on. No.. Minun päänsärkyni.

Minulle opetettiin lukiossa, että käytännössä kaikki (joitain poikkeuksia lukuunottamatta, loogisesti) ovat väliinputoajia. Ettei ääripäitä oikeasti edusta kuin hyvin pieni murto-osa väestöstä. Olen myös aiemmassa merkinnässäni (kt. Seksuaalista musiikkia) väittänyt, ettei ihminen voi täysin tiedostaa seksuaalista suuntautumistaan ja pysyn kannassani edelleen. Tämän mielipiteen myötä sain itselleni lisänimen "heterovihaaja".

Koska olen herkästi ärähtävä ja piikikkyyteen taipuva yksilö, otin sitten suhteellisen typerän esimerkin osoittaakseni Valkyrialle pointtini. Kuvitellaan, että on mieshenkilö, joka pitää itseään täytenä heterona. Geeneissä kuitenkin lukee, että ollessaan tekemisissä yli kaksi metriä pitkien miesten kanssa, joilla on jäänsiniset silmät, on mahdollista, jos valaistus on sopivanlainen, että kuvitteellinen koehenkilömme tajuaa olevansa kiinnostunut miehistä. Kaikkien ehtojen täyttyessäkin todennäköisyys on pieni, sanotaan 2%. Esiteltyäni koehenkilön, kysyin häneltä, onko kyseessä bi vai hetero.

Vastaus, joka tavallaan hämmensi minua, kuului, että koehenkilö olisi bi. Ongelma vain on, ettei koehenkilö luultavasti koskaan tulisi tietämään sitä. Olisin itse sanonut miehen olevan hetero ja luulin olevani ovela, että Valkyria tajuaisi mitä tarkoitan sillä, kun sanon, ettei luultavasti kukaan ole 100% hetero. Valkyria on myös vakaasti sitä mieltä, että ihminen tietää itse, varmasti, onko sitä täysin hetero vai ei. Hän myös kysyi kärkkäästi, sanonko jokaiselle, joka pitää itseään täytenä heterona, ettei se ole geneettisesti todennäköistä. En tietenkään sano, mutten usko kenenkään silti tietävän täydellisesti omaa seksuaalisuuttaan.

Palatakseni aiemmin tekstissä vilahtaneeseen vanhaan merkintääni, olen oppinut uuden lokeron. Tai uusia lokeroita aika paljonkin. Mainitsen näistä "uusista" tuttavuuksista vain kaksi: a-seksuaali ja bi-curious. A-seksuaali voi sijoittua mihin vain yleisessä kolmen lokeron järjestelmässä, sillä a-seksuaalisuus ei määrittele mitenkään kiinnostuksen kohteena olevan sukupuolta. Kyse on enemmän kiinnostuksen tyypistä. Bi-curious sen sijaan sanoo varmasti jotakin niille, jotka osaavat vähän englantia. Kun tämä lokero lisätään aikaisempaan kolmen lokeron malliin, saadaan seuraavanlainen lokerointi:

hetero - bi-curious - bi - bi-curious - homo

Kyse on siis yhdessä sukupuolessa pitäytynyt henkilö, jolla voisi mahdollisesti olla kiinnostusta myös siihen toiseen sukupuoleen, ainakin kokeilumielessä jos ei tosissaan.

P.S. Korkeakouluhaut alkoivat tänään, iiks!

2 kommenttia:

karuselli kirjoitti...

nih, senki heterovihaaja ! onneks et sit vihaa mua <3

Saappaaton kirjoitti...

:D En vihaa, en. <3