4. tammikuuta 2011

Seksuaalista musiikkia

Olen kaksi päivää kuunnellut romanialaisen artistin Urman kappaletta Buy me with a coffee. En tiedä miksi sen tunnelma iskee minuun, sanoja en kertosäettä enempää ole kuunnellut.

"You can buy me with a coffee,
I'm so cheap"

Sanoilla on ehkä hivenen negatiivissävytteinen merkitys, mutta jokin kappaleessa saa minut pitämään sitä romanttisena. Ehkä tyyli jäljittelee balladia enemmän tai vähemmän? En ymmärrä musiikista enempää kuin mitä kuulen, joten en aivan tarkkaan tiedä, mitkä ovat esimerkiksi balladin tuntomerkit. Kappaleessa on kuitenkin jotain romanttista ja olenkin käyttänyt sitä taustamusiikkina kirjoitellessani.

Kirjoitan tällä hetkellä romanttista tarinaa nuorista aikuisista, jotka vielä etsivät itseään. En ole etsinyt itseäni aikoihin, olen jumiutunut uriin. Minulla on mies, opiskelupaikka ja paikka, jota kutsua kodiksi, mitä muuta ihminen tarvitsee? Varman tiedon seksuaalisuudestaan? Suuret tulevaisuudensuunnitelmat?

Mainitsin aikaisemmin, että mielestäni ihminen ei voi tuntea itseään täysin. En myöskään usko, että niin häilyviä asioita kuin seksuaalisuus voisi ikinä sanoa 100% varmuudella. Ihmisellä on vain suuri tarve lokeroida itsensä ja lanssaihmiset. Jaotella heidät eri ominaisuuksien perusteella jonkunlaisiksi ihmisiksi. Tämä lokeroiminen vain muuttaa asiat helposti liian mustavalkoiseksi.

Mietitään vaikka allekirjoittanutta. Seurustelen miehen kanssa, olen aina seurustellut vain vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa, mutta silti en sulje pois sitä mahdollisuutta, että joskus jos eroan nykyisestäni seuraava onkin nainen. En silti ole ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä naisen kanssa, enkä koe yleisesti naisia mitenkään seksuaalsiesti kiihottavina. En kyllä miehiäkään, yleisesti. Taka-ajatukseni tässä on kuitenkin se, kun on kolme lokeroa: hetero - bi - homo, mihin lokeroon minä sovin? Seurusteluhistoriani puolesta heteroon, ajatusmallini puolesta ehkä bihin. En koe olevani bi, mutten väitä olevani 100% heterokaan. Olen väliinputoaja. Olen jossakin bin ja heteron välimaastossa, enkä vaivaudu selvittämään tarkkaa sijaintiani sillä mihin minä sitä tarvitsen? Minulla on mies ja se riittää.

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi! Kerrankin jotain muuta kuin mitä tein tänään ja mitä ostin ja mitä oli päällä. Kerrankin asiaa! :) Aloin siis lukijaksi.

Toivottavasti ei haittaa, mutta myös mun blogia voi käydä tsekkailemassa. Ei ehkä ihan näin syvällistä tekstiä, mutta yritys on kova. Jälkimmäinen on mun novelliblogi, ajattelin kun itsekin näytät kirjoittelevan... kirjoitustyyli on vähän erilainen, mutta anyway :)

http://fromriina.blogspot.com
http://luova-aitta.blogspot.com

Saappaaton kirjoitti...

Riina, kiitos kehuista ja meikäläinen käy vilkuilemassa. ;)