29. joulukuuta 2010

Rubikin kuutio ja muita kohmeloita

Mietin päivän aikana monia asioita. Tästä syystä unohdan suurimman osan ja etenkin ne kaikki hyvät ideat, mitkä koskevat kirjoittamista. Tämän päivän ajatukset ovat kuitenkin selkeästi pysyneet yhdessä, konkreettisessa kohteessa: Rubikin kuutiossa.

En omista, vilkaiskaa täältä.

En ole ikinä, en koskaan aiemmin saanut ratkaistua tuota maailman tunnetuinta pulmapeliä. Sain sen kuitenkin joululahjaksi (heti sen jälkeen kun ensin valitin asiasta isoveljelleni) enkä vain ole malttanut jättää kuutiota sen jälkeen rauhaan. Rubikin kuutio on hyvin paljon mielenkiintoa herättänyt pulmapeli ja ihmiset mielellään koettavat ratkaista sen joko mahdollisimman nopeasti tai mahdollisimman vähin siirroin.

Katsoin juuri videon, jossa ehkä yläasteikäinen poika pyöritteli kuution läpi alle 10 sekunnissa. Vakuuttavaa, todellakin. Oma henkilökohtainen ennätykseni pyörii kuuden minuutin kieppeillä, joten matkaa on vielä runsaasti. Koska ajatus ei tänään kulje tämän enempää, en rääkkää teitä rakkaat lukijat, vaan viskaisen kuutioni avokin sekoitettavaksi ja pyörittelen sen vielä kerran läpi. Ja ehkä toisenkin, ken tietää.

Ei kommentteja: